Translate

úterý 26. srpna 2014

Omáčka z rajčat-Sugo di pomodoro

Jak řekl Emanuele Ridi (s italem v kuchyni) ,,na této omáčce stojí italská kuchyně'' Ano,opravdu měl pravdu. Sice to není krátký proces ale jeho výsledek je fantastický.

  • 0,5 kg konzervovaných loupaných rajčat
  • 0,5 kg čerstvých rajčat
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 řapíkatý celer
  • 1 svazek bazalky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 40 g másla
  • cukr
  • sůl
  • několik zavařovacích sklenic
V tomto receptu budeme pasírovat,tak se nezdržujme titěrnou prací.
Mrkev,řapíkatý celer a cibuli nakrájíme na větší kousky.
Zpěníme je na olivovém oleji.Půl kila rajčat nakrájíme a vydlabeme jadérka.
Přídáme půl kila konzervovaných rajčat San Marzano a dáme na orestovanou zeleninu.
Na mírném plameni vaříme vše 45-60 minut.
Podle potřeby podléváme vodou.Propasírujeme.
Omáčku necháme bublat ještě dalších 30 minut.
Nejprve dochutíme solí,cukrem a oté zjemníme plátkem másla.
Přidáme bazalku a omáčku necháme ještě 15 minut dojít.
Necháme zchladnout a naléváme do sklenic.
Sklenice ponoříme do 3/4 ve vodě a sterilujeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář