Translate

pondělí 11. srpna 2014

Frankfurtská polévka

TENTO RECEPT JE NA: 10 PORCÍ (2 dny )

  • 200 g jemných párků
  • 100 g tuku
  • 100 g cibule (cca 1)
  • 200 g hkladké mouky
  • 20 g papriky mleté sladké
  • 2,5-3 l zeleninového vývaru
  • pepř mletý
  • 250 ml mléka
  • 20 g pol. koření
  • petržeová nať
Budeme-li chtít na 5 porcí:
  • 100 g jemných párků
  • 50 g tuku
  • 50 g cibule (cca 1/2)
  • 100 g hladké mouky
  • 10 g mleté papriky sladké
  • 1,5 l zeleninového vývaru
  • pepř mletý
  • 175 ml mléka
  • 10 g pol. koření
  • petrželová nať


Světlá až paprikově narůžovělá polévka,mléčno-papriková vůně.

Na tuku osmahneme do zlatova nakrájenou cibuli,zasypeme ji moukou.
Z ní připravíme světlou zásmažku a do ní zamícháme papriku.
Zásmažku za neustálého prošlehávání metlou zalijeme vlažným vývarem.
Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání vaříme nejméňe 1 hodinu.
Ke konci varu přidáme mletý pepř a mléko.
Polévku ještě krátce provaříme.
Procedíme přes hustý cedník.
Do procezené polévky přidáme párky nakrájené na jemné plátky.
Opět krátce povaříme.
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením.
Propláchnutou petrželovou nať přidáváme do polévky těsně před podáváním.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář