Translate

pondělí 11. srpna 2014

Lilek vládne středomořské kuchyni 2

Lilkové karbanátky

Budeme potřebovat:
  • 3 lilky
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 2 stroužky čeneku
  • olivový olej
  • 200 g sýru (typu feta)
  • tymián
  • sůl
  • pepř
Postup:

Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte vypotit. Po dvaceti minutách lilek otřete a nakrájejte. Potřete jej olivovým olejem a vložte do trouby a nechte zchladnout. Poté smíchejte s hovězím masem, česnekem, fetou, přidejte sůl, pepř a bylinky (například čerstvou petrželku či mátu), pořádně promíchejte a z těsta tvarujte malé karbanátky. Ty pak smažte na slunečnicovém oleji 4 - 5 minut z každé strany. Poté ještě můžete dopéct v troubě.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář