Lilkové karbanátky
Budeme potřebovat:
- 3 lilky
- 500 g mletého hovězího masa
- 2 stroužky čeneku
- olivový olej
- 200 g sýru (typu feta)
- tymián
- sůl
- pepř
Postup:
Lilek nakrájejte na plátky, osolte a nechte vypotit. Po dvaceti minutách lilek otřete a nakrájejte. Potřete jej olivovým olejem a vložte do trouby a nechte zchladnout. Poté smíchejte s hovězím masem, česnekem, fetou, přidejte sůl, pepř a bylinky (například čerstvou petrželku či mátu), pořádně promíchejte a z těsta tvarujte malé karbanátky. Ty pak smažte na slunečnicovém oleji 4 - 5 minut z každé strany. Poté ještě můžete dopéct v troubě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujeme za Váš komentář