Translate

pondělí 11. srpna 2014

Jahoda a rebarbora

Už jste někdy přemýšleli ja spojit tyto výrazně jné chutě?Ne? připravil jsem si pro Vás recept v jehož výsledku jde o kouzlo kombinací těchto chutí. :-)

Tvarožník s rebarborou

4 stonky rebarbory
350 g másla
400 g cukru krupice
7 vajec
500 g plnotučného tvarohu
500 g polohrubé mouky
prášek do pečiva

Suroviny nechte ohřát na pokojovou teplotu a troubu zapněte na 180°C.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na delší kousky.
Vymažte formu a vysypte ji hrubou moukou.
Máslo vyšlehejte s cukrem.
3 lžíce cukru si nechte stranou.
Posupně zašlehejte tvaroh,vejce a mouku rosátou s práškem do pečiva.
Nalijte do formy a naskládejte rebarboru tak aby vznikla šachovnice.
Posypte cukrem  dejte péct na 35-40 minut do zlatova.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář