Translate

pondělí 11. srpna 2014

Kuře na víně a divokém koření

Nedávno jsem měl možnost ochutnat toto chuťově velmi zajímavé jídlo.Proto se s Vámi chci podělit o tento recept.Je pro 4 osoby a nevíjde Vás více jak na 100 korun,a jeho příprava netrvá ani hodinu.Výborně se hodí na rodinné oslavy a nebo jen na pohodový oběd.Usmívající se
  • Kuře
  • 200 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1/4 celeru
  • 2 velké cibule
  • Divoké koření (celý pepř,nové koření,bob.list)
  • Vývar z Kuřete (postup je jako u hovězího )
  • červené víno
  • sůl
POSTUP:

Kuře očistíme a rozčtvrtíme.
Prošpikujeme slaninou (ne všechnu) a osolíme.
Zeleninu nakrájíme na větší kostky a spolu s cibulí a zbytkem slaniny orestujeme do zlatova.
Vložíme na dno pekáče a přidáme divoké koření.
Na vrch položíme kuře a podlijeme vývarem a červeným vínem.

V rozehřáté troubě necháme kuře při 200 °C na 15-20 minut "zatáhnout" bez pokličky
poté přiklopíme a při 180 °C pečeme cca 45 minut.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář