Translate

neděle 2. listopadu 2014

Polévka Vichy

  • 1 l vývaru, nejlépe kuřecího 
  • 500 ml smetany na vaření
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 500 ml mléka 
  • 5 brambor, nakrájené na drobné kostičky 
  • 4 pórky, zbavené zelené části, nadrobno nakrájené 
  • bílou cibuli, najemno nakrájenou 
  • 70 g másla 
  • 2 špetky soli 
  • čerstvě namletý pepř 
  • pažitku a jiné zelené bylinky, čerstvě natrhané a nasekané
V hrnci na rozpáleném másle orestujeme cibuli s pórkem jen dosklovata. Ne déle! Opatrně přilijeme vývar a základ dochutíme solí. Přisypeme kostičky brambor a už můžeme hrnec zakrýt pokličkou. Nezapomeneme stáhnout plamen. Polévky si teď nemusíme všímat asi 40 minut.
Po této době ji pečlivě rozmixujeme tyčovým mixérem a polévku postavíme zpět na plamen. Přilijeme do ní smetanu na vaření s mlékem. Dodáme chuť solí a pepřem a necháme ji znovu projít varem.
Po vychladnutí ji znovu rozmixujeme mixérem dosametova. Nakonec polévku zalijeme smetanou ke šlehání a na talíři ji zasypeme voňavými zelenými bylinami. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář