Translate

neděle 5. října 2014

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a mozzarellou

Italské suroviny v české kuchyni jsou velmi oblíbené. Vyzkoušejte výtečné těstoviny z italských těstovin, s italskou mozzarelou a s výraznou chutí bazalkového pesta.



  • 2 vejce
  • 2-3 lžíce bazalkového pesta
  • 200 g mozzarelly
  • 300 ml smetany
  • 500 g Italských těstovin
  • 50 ml mléka
  • 4 stroužky česneku
  • 500 g kuřecích  prsních řízků
  • 3 rajčata
  • Italské bylinky
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • bazalka
  • máslo na vymazání 
  • olej na smažení
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme, propláchneme studenou vodou a znovu scedíme. K přípravě byly použity orecchiette, těstoviny tvarem podobné malým mušličkám. Můžete samozřejmě použít i jiný druh těstovin.
Česnek oloupeme a prolisujeme. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kostičky. Do rozehřátého oleje vložíme česnek, přidáme kuřecí kousky a zprudka osmažíme. Posypeme italskými bylinkami, posolíme a opepříme.
Uvařené těstoviny promícháme s bazalkovým pestem a usmaženým masem.
Připravíme si 3 - 4 zapékací misky, záleží na jejich velikosti. Zapékací misky vytřeme máslem a naplníme těstovinami s masem. Rajčata nakrájíme na tenké plátky a narovnáme na těstoviny v miskách. Také mozzarellu rozkrájíme na slabé plátky a klademe ji na vrstvu rajčat. Naplněné misky můžeme ještě posypat pepřem a italskými bylinkami.
Do smetany přilijeme mléko, přidáme vejce, sůl, trochu nasekané bazalky a rozkvedláme. Pomocí naběračky směsí polijeme připravené těstoviny v zapékacích miskách.
Misky vložíme do trouby a pečeme při 150 °C asi 30 minut, dokud se mozzarella navrchu nerozpeče a nezezlátne.
Těstoviny zapečené s kuřecím masem a mozzarellou ozdobíme lístky bazalky a hned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář