Translate

pátek 3. října 2014

Tiramisu s mascarpone

Tiramisu je v České republice velmi oblíbený dezert,avšak my ho děláme z pomazánkového másla,italové používají pravé mascarpone,tak dobrou chuť.

  • 1 kelímek smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 balíčky dlouhých cukrářských piškotů
  • 250 g mascarpone
  • holandské kakao
  • silná černá káva
  • alkohol


Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.
Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.
Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkujeme za Váš komentář