- 1 kelímek smetany ke šlehání
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 2 balíčky dlouhých cukrářských piškotů
- 250 g mascarpone
- holandské kakao
- silná černá káva
- alkohol
Žloutky vyšleháme s mletým cukrem a lžící horké vody do pěny. Poté přidáme mascarpone a ručně vyšleháme v hladký krém.
Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem. Z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkové směsi přidáme bílky a šlehačku a lehounce vymícháme krém.
Formu vyskládáme piškoty. Ty přelijeme vychladlou černou kávou smíchanou s alkoholem (rum, vodka, likér). Piškoty potřeme krémem. Můžeme zasypat kakaem. Dáme další vrstvu piškotů a opět potřeme zbylým krémem. Důkladně zasypeme kakaem.
Tiramisu s mascarpone dáme odležet do lednice alespoň na 12 hodin uležet. Je to potřeba, aby krém dobře ztuhl a držel tvar.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkujeme za Váš komentář